Ben Kutty yang kian gelabah

Pelbagai strategi kini digunakan oleh Ben Kutty, agar dapat dipulihkan imejnya yg haprak itu ke satu tahap yang ‘kunonnya’ lebih terhormat sebelum kemangkatannya atau sebelum dia terpaksa – baik secara terhormat atau sebaliknya – memberi laluan kepada penggantinya. Tidak pernah dalam sejarah negara ini terdapat seorang Perdana Menteri yg mempunyai pelbagai jenis ‘penasihat’ dalam pelbagai bidang melainkan Perdana Menteri haprak yang seekor ini!

Apakah mamak tongkang ini telah hilang kecerdasan akalnya lantaran umurnya yg kini melebihi tiga suku abad? Atau apakah memang dia telah mencapai tahap mental tiga suku lantaran perangainya yang semakin mengarut? Daripada penasihat agama (Mid Seman), hingga ke penasihat ekonomi (Mustapa Mohamad), penasihat kewangan (Nor Mohamad/Ali Abul) dan juga penasihat kaum Cina (Mathias Chang), Ben Kutty semakin lemas dalam mengharungi perjuangannya yang masih belum selesai! Rakyat kini menunggu apakah setelah ada seorang penasihat kaum Cina, dia akan seterusnya melantik seorang penasihat kaum Melayu, penasihat kaum India, penasihat kaum Iban dan seterusnya, agar faham akan dia apa yg sedang berlaku di negara ini.

Oh…jangan berhenti setakat itu sahaja! Bukankah sudah ujud jawatan penasihat sains PM? Mengapa tidak dilantik penasihat kebudayaan PM? Atau pun penasihat pelancungan PM? Atau mungkin penasihat perhutanan? Bagaimana dgn penasihat pertanian? Atau pun penasihat silat gayung PM? Tidak lupa juga penasihat pengangkutan, mahu pun penasihat korporat. Sudah adakah penasihat undang-undang? Jangan lupa penasihat Syari’ah dan juga penasihat ketenteraan atau penasihat keselamatan. Hatta, pelbagai jenis penasihat mungkin diperlukan oleh cek det yg semakin pening dan gelabah dalam menangani masalah yg semakin menekan, menggugat dan mengancam kedudukannya sbg PM yg kini telah bersemayam lebih 20 tahun di singgahsana! Pokoknya – apakah sudah menjadi begitu bangang cek det ini, sehingga memerlukan puluhan jenis penasihat?

Khabarnya dalam masa seminggu dari sekarang, Raja-Raja Melayu akan bersidang untuk memutuskan siapakah yg bakal akan ditabalkan sbg YDP Agong yg baru bagi menggantikan arwah bekas bapa mertua Tan Sri Mike Tyson yg mangkat baru-baru ini. Antara nama-nama yg hangat disebut-sebut untuk menjadi YDP Agong yg baru adalah tidak lain dan tidak bukan, Amirul Mukminin Cek Det Mahathir s/o Mohamed Kutty Laknatullahu alaihi, bersama-sama Permaisuri Tuanku Cik Siti Hasmah d/o Ali. Namun terserahlah kepada budi bicara Raja-Raja Melayu untuk menentukan samada darah Kutty boleh dikira sbg darah raja! Atau apakah mungkin budi bicara Raja-Raja Melayu terlalu lemah dibandingkan dgn kuasa yg ada pada Ben Kutty?

Minggu sudah, Cek Det menjemput hadirin pelbagai bangsa dan agama untuk turut serta dalam ‘majlis’ berbuka puasa bersama Amirul Mukminin Malaysia Darul Muslimin di singgahsana persemayamannya di Putra Jaya. Hakikatnya, majlis itu tidak lebih dari suatu ‘majlis’. Tidak tahulah akan kita penasihat yang mana satu yg bertanggungjawab untuk menasihati cek det untuk menganjurkan suatu ‘majlis’ sedemikian. Mungkin majlis tersebut diadakan dgn harapan imejnya akan sedikit sebanyak pulih, kalau pun tidak di sisi masyarakat Melayu, sekurang-kurangnya di sisi kaum bukan melayu, cek det disanjung tinggi kerana sifatnya yang ‘kunonnya’ prihatin terhadap masyarakat majmuk yg ujud di Darul Boleh ini. Hakikatnya, hadirin dari kaum Cina, India, Sikh dan sebagainya begitu girang kerana tak pasal-pasal dapat ‘makan free’ di Putra Jaya.

Majlis berbuka puasa yg dipelopori oleh pemimpin UMNO tidak lebih dari suatu tradisi atau adat. Tiada unsur-unsur taqwa di dalam majlis-majlis yg sedemikian jauh sekali ingin diisi dgn tazkirah untuk menghayati Ramadhan. Pemimpin UMNO akan berasa girang andainya ramai tamu yg hadir dan akan naik berang kiranya tidak mendapat sambutan – ini jelas dipaparkan semasa majlis berbuka puasa di Hotel Nikko KL yg dianjurkan oleh UMNO Pahang minggu lepas. Khabarnya, ramai ADUN Pahang yg telah tidak menyerikan majlis yg telah diserikan oleh Ben Badawi sehinggakan gangster lucah Bentong, Denan Yaakob begitu murka kerana telah memperolehi ‘kemaluan’ yang besar dalam usaha membodek ahli politik yg berharap-harap untuk menjadi Memanda Perdana Menteri tersebut.

Mungkin Ben Kutty ini telah belajar sedikit sebanyak ‘public relations exercise’ (kaedah perhubungan awam) dari rakan akrabnya, Ar Rais George Bush laknatullahu alaihi yg juga telah menganjurkan satu ‘majlis’ berbuka puasa di White House beberapa hari sebelum itu. Biarpun George tidak berpuasa, namun yg penting George memahami agama Islam secara yg difahamnya. Demikian juga bagi Cek det al-Kutty, biarpun Tok Paderi, Ah Chong, Krishnan dan Karam Singh tak berpuasa, yang penting mereka memahami agama Islam secara yg difahami oleh cek det!  Lagi pun, kerusi-kerusi banyak yg kosong dan caterer kroni JPM di Putra Jaya juga telah menyediakan sajian untuk puluhan hadirin – amat rugi kiranya makanan tersebut terbiar begitu sahaja. Tidak menghairankan kalau ada cerita bahawa tikus-tikus Putra Jaya semuanya besar dan gemok lantaran dihidangkan juadah yg masih tidak bersentuh! Maka hadirlah menteri kabinet yg lain – seolah-olah tiada kerja lain selain dari bersalaman dengan Ben Kutty, sbg mana biasa mereka menghantar dan menyambut pulang Ben Kutty di lapangan terbang setiap kali pemimpin haprak tersebut keluar negara menaiki pesawat penerbangan air mata rakyat marhaen yg berharga ratusan juta Ringgit. 

Untuk melengkapkan lagi ‘majlis’ berbuka puasa, dijemput khas Imam dari Mesir untuk membimbing Amirul Mukminin Cek Det Al Kutty bersama barisan penyangaknya dalam solat Terawikh. Sayang….. sepatutnya Al Fadhil cek det Al Kutty lah, sebagai pemimpin ulung negara Islam, yg lebih afdhal menjadi imam dalam solat tersebut tanpa membazir wang rakyat di bulan Ramadhan yg mulia ini untuk susah-susah membawa Imam tersebut melancung menziarahi Malaysia Darul Muslimin ini! Atau apakah mungkin cek det sendiri insaf bahawa dia tidak layak untuk menjadi imam kerana tangannya yg bergelumangan dgn dosa? Dia tahu bahawa sudah 4 Ramadhan yg kini telah berlalu di mana insan yg belum pun terbukti dosanya, dikurung secara zalim di kamar besi Sungai Buloh sementara dia sendiri sudah masuk 3 kali akan menyambut Eidul Fitri – secara yg dia fahami – di mahligai air mata rakyat berharga ratusan juta Ringgit di Putra Jaya.

Bayangkan betapa tersiksa dan azabnya jiwa seorang ibu kepada 5 orang anak yg bernama Wan Azizah dalam menghadapi dugaan Allah swt setiap kali Ramadhan berlalu – hatta sepanjang tempoh hampir 40 bulan kini suaminya ditahan dalam keadaan yg teramat zalim lantaran kerakusan seekor haiwan bertopengkan manusia keturunan India yg bernama Ben Kutty! Jangan lupa juga penyiksaan yg ditanggong oleh menantu Tuan Guru Nik Abdul Aziz lantaran penahanan zalim terhadap suaminya. Begitu juga penahanan zalim terhadap sahabat-sahabat dalam perjuangan kita yg lain seperti Tian Chua, Ezam Noor, Saari Sungib dan lain-lain yang kita sedia maklum ditahan akibat tandatangan seorang Menteri yg bercita-cita tinggi untuk menjadi Perdana Menteri, namun tidak sedar bahawa kebolehannya amat rendah sekali! Yang amat  menyedihkan ialah bila kita memikirkan bhw beliau ‘ada hati’ untuk menjadi PM walhal PM sendiri sedang berusaha untuk menjatuhkannya.

Apabila kita membaca berita bagaimana Nik Kif yg berusia 1 tahun meronta-ronta tidak mahu melepaskan pelukan terhadap ayah beliau, Nik Adli, ketika membuat lawatan bersama ibunya Puan Sles Monira ke Kamunting, kita akan berasa terharu yg amat sangat dan bertambah kebencian terhadap seorang haiwan yg bertopengkan manusia bernama Mahathir dan pengampu yg berharapan tinggi bernama Abdullah si gembala babi. Kalau Abdullah tahu perasaan Hendon kalau anaknya Kamal ditahan, tentu dia tidak menandatangani surat tahanan Nik Adli. Kalau mamak tongkang bedebah tahu perasaan Siti Hasmah kiranya Mokhzani atau Mirzan ditumbuk oleh SAC Musa Hassan dilokap Bukit Aman, tentu dia akan insaf dan membebaskan Nik Adli untuk dapat bersama dgn Tuan Guru Nik Aziz bapanya, dan Nik Aziz anak sulongnya. Dan tentu Nik Kif akan ceria di pagi aidil fitri kerana dpt bersama dgn babanya. Doa kita sentiasa bersama anak-anak isteri mereka yang teraniaya di bawah akta bangsat ISA. InsyaAllah, kalau tidak di dunia ini, di akhirat kelak kita akan tuntut di hadapan Allah swt dan malaikat-malaikatnya agar mereka yg bertanggungjawab membikin penganiayaan tersebut direjam secukupnya sbg pembalasan perbuatan mereka. Allahumansurnal mujahidina fi Malaysia….Allahu akbar, walillahil hamd.

Faktor penahanan itu sahaja barangkali sudah cukup untuk mengingatkan beliau bahawa sebagai Amirul Mukminin Malaysia Darul Boleh, dia masih belum dapat menjadi imam kepada rakyat muslimin yg mengharapkan kepimpinan Islam beliau – baik dalam pentadbiran negara ini, dan jauh sekali untuk membimbing solat. Mungkin itu juga menjadi antara sebab mengapa kian sedikit masjid-masjid atau pertubuhan yg membutuhkan kehadiran Al Fadhil Mahathir Al Kutty dalam ‘majlis’ berbuka puasa di serata negara. Mungkin tahap kesedaran dan penghayatan Islam sebagai ad- deen di negara ini telah meningkat dan menyebabkan rakyat marhaen memutuskan bahawa kehadiran seorang munafik yg bernama Mahathir Mohamed mungkin akan mencemarkan kemuliaan keramaian orang-orang yg beriman yg ingin berbuka puasa di bulan Ramadhan. Bukankah berbuka puasa itu salah satu dari 2 kegembiraan orang-orang yg beriman?  Apakah akan gembira orang-orang beriman dgn kehadiran seorang munafik laknatullahu alaihi untuk berbuka puasa bersama-sama mereka?

Sedarlah cek det al Kutty laknatullahu alaihi… bahawa kamu harus bertaubat dan tidak cukup dengan dinasihati oleh orang-orang yg ‘kunonnya’ berkelayakan agama namun berkepentingan harta benda duniawi seperti Hamid Osman, Hamid Zainal Abidin, Dusuki Ahmad, Kadir Talib, Ismail Ibrahim dan Nakhaei Ahmad untuk membimbing kamu. Orang-orang sebegini telah dipulaukan oleh masyarakat lantaran pendirian haprak mereka dan juga kerana hubungan mereka dengan kamu, wahai Amirul Mukminin! Biarpun masih ada di kalangan masyarakat yg berwajah manis ketika berurusan dgn mereka, namun hakikatnya perasaan meluat semakin meningkat dan menular terhadap mereka dan juga pada jentera-jentera pentadbiran Cek Det al Kutty yg tertentu. Tidak hairanlah kalau ‘majlis’ berbuka puasa yg dianjurkan oleh cek det dan juga beberapa menteri kabinet kian dipulaukan atau pun terpaksa ditolak oleh para jemputan dengan pelbagai alasan biar pun juadah beranika disediakan.

Dalam AlQuranul Karim surah Taubah ayat 117 terdapat kisah yg kita dapat ambil iktibar mengenai orang-orang yg tidak turut serta bersama-sama Rasulullah saw di saat-saat sukar umumnya; dan dlm Ghuzwah Tabuk khususnya. Seterusnya, dalam Riyadus Solihin terdapat kisah bagaimana Rasulullah saw memerintahkan agar 3 individu ‘dipulaukan’ oleh masyarakat kerana mereka lebih mementingkan harta benda dari turut bersama-sama dengan muslimin yg lain berjuang untuk menegakkan Islam. 3 individu ini menderita kerana dipulaukan oleh masyarakat islam – sehinggakan ucapan salam mereka ditegah oleh Rasulullah saw untuk dijawab. Oleh yg demikian, tidak hairan kalau kita mencontohi hadis Rasulullah saw dan turut memulaukan orang-orang seperti cek det dan sekutu-sekutunya setakat yg kita mampu. Sbg mana kita berjaya mengajar akhbar New Shit Times, Berita Hairan dan Utusan Meloya sehingga pengedaran masing-masing menjunam dengan begitu terok, kita perlu mengajar manusia-manusia bangsat seperti ini agar mereka insaf bahawa mereka telah jauh menyeleweng dari kebenaran.

Dalam kita mengingatkan kebenaran dan ajaran Rasulullah saw kepada rakyat marhaen di negara kita yg tercinta ini, kita harus insaf bahawa peringatan tersebut tetap tidak akan dipedulikan oleh kalangan yg tertentu. Kalau di zaman Nabi saw pun, dengan kehadiran Muhammad saw secara fizikal menyeru kepada kebaikan, telah ada yg menolak ajaran Baginda saw – maka apalah yg dihairankan sangat kalau dakwah yg disampaikan oleh PAS khususnya, dan orang-orang yg bertaqwa umumnya, ditolak mentah-mentah oleh orang UMNO dan orang-orang yg masih jahil?  Oleh yg demikian, kita terpaksa menelan air liur melihat gelagat wanita-wanita ‘Islam’ – yang dibangga-banggakan oleh Sisters In Islam – yg keluar membeli juadah berbuka puasa dalam berpakaian yg tidak menutup aurat. Hatta, ada yg sampai berpakaian yg tidak bermoral memperlihatkan bidang dada masing-masing; dan juga kejahilan lelaki yg keluar bersama pasangan masing-masing (samada yg sudah bernikah atau pun tidak) dalam keadaan seluar pendek menzahirkan lutut biarpun pasangan mereka berpakaian yg menutup aurat. Namun, inilah yg di alu-alukan oleh pemerintahan Amirul Mukminin Ben Kutty di Darul Boleh ini – kesederhanaan á  la Mahathir!

Islam UMNO yg sebegini dibenarkan oleh Mahathir di mana lelaki dan perempuan yg bukan muhrim bersalam-salaman dengan selamba tanpa rasa segan silu, jauh sekali berasa berdosa. Tradisi yg dipelopori UMNO ini dipergiatkan lagi dgn program dan acara TV seperti “Salam AidilFitri” dimana artis-artis ‘Islam’ lelaki seperti Rosyam, Awie, M Nasir, Hairie, Jalaluddin (anak Tuan Guru?) misalnya, bersalaman dengan selamba bersama artis-artis ‘Islam’ wanita seperti Ziana Zain, Nina Jureen, Wafa’ (anak Tok Mufti?) Nasha Aziz, Fiza, Era Fazira dsb sambil tersenyum dan bergelak ketawa memohon ‘maaf zahir batin’ berlatarbelakangkan pelita api dan lemang yg dibakar! Malah untuk lebih ‘mengislamkan’ sedikit keadaan, mungkin dijemput Raihan – kumpulan nasyid yg umum sudah ketahui telah ‘di UMNO kan’ untuk menyampaikan sedikit lagu ‘keinsafan’. MasyaAllah! Mungkin kematian salah seorang anggota ahli Raihan di tengah-tengah majlis penyampaian anugerah muzik baru-baru ini merupakan satu peringatan Allah swt. Wallahu ‘alam.

Bagi mereka yg mengerti, insyaAllah iman mereka tidak tergugat tatkala menyaksikan betapa Islam telah dicemari oleh seorang insan bernafsu syaitan yg dilahirkan disebuah rumah terlaknat di Jalan Kilang Ais, Alor Setar hampir 76 tahun yg lampau. Betapa Islam tetap akan dilindungi Allah swt biarpun cek det kutty dgn bangganya berikrar untuk menentang habis-habisan fahaman Islam ‘extremist’. Apakah Rasulullah saw telah memperkenalkan 2 jenis Islam kepada manusia – satu jenis extreme dan yg satu jenis moderate? Bukankah kita telah diperintahkan Allah swt untuk memasuki Islam secara total? “Wahai orang-orang yg beriman, masuklah ke dalam Islam secara menyeluruh” – Al Baqarah 208. Kini Ben Kutty mendabik dada apabila Amerika kini sedikit demi sedikit mula mencontohi telatah beliau dari segi penggunaan ISA yg kunonnya perlu untuk menangani ancaman pengganas demi keselamatan negara, sekaligus mengenepikan kebebasan dan hak kemanusiaan yg begitu dibanggakan oleh rakyat Amerika selama ini. Khabarnya Cek Det begitu bangga apabila Bush mula memperkenalkan akta yg membolehkan pihak berkuasa menahan seseorang individu yg disyakki tanpa bicara – sbg mana kita di sini sudah biasa dgn ISA.  

Sungguh pun perjuangan PAS dan pejuang-pejuang yg menuntut keadilan semakin ketara  penerimaannya di kalangan rakyat negara ini, akan tetap ada yg menolak perjuangan PAS, atas pelbagai alasan. InsyaAllah, mereka yg menolak perjuangan keadilan dan kebenaran ini akan tenggelam lambat laun di arus perubahan yg kini begitu deras. Di Selangor contohnya, PAS berjaya membuat ‘mileage’ yg begitu ketara sehingga kini bayangan PAS memimpin DUN Selangor bukan lagi menjadi suatu mimpi, insyAllah. Dengan kes penyelewengan Khir Toyo menjadi tumpuan, kehaprakan UMNO di Selangor semakin menyerlah, sekaligus menambatkan hati rakyat kepada PAS.

Rakyat Malaysia harus sedar mereka sedang dipimpin oleh segerombolan ahli politik penyangak dari Barisan Najis. Kalau pun ada pemimpin dari kalangan Barisan Najis yg masih dihormati, perlulah disedari bahawa, mereka dari satu kelompok najis. Apakah kita sanggup makan nasi goreng yg walaupun nampak ‘halal’, tetapi telah dimasak di dalam kuali dgn menggunakan sendok yg kedua-duanya baru sebentar tadi digunakan untuk menggoreng nasi goreng yg bercampur dgn babi dan ayam ‘katok’?  Tiada jalan lain melainkan kita menolak dan menghumbankan mereka habis-habisan dalam pilihanraya akan datang. Janganlah kita terpedaya hendaknya dengan sandiwara berterusan bikinan cek det si munafik besar itu.Tangannya bergelumang dgn dosa lantaran perbuatannya yg menghina agama Islam dan juga junjungan besar kita Muhammad saw. “Tidakkah orang-orang munafik itu mengetahui bahawa sesungguhnya, barangsiapa yg menentang Allah swt dan rasulNya, maka sesungguhnya neraka jahanamlah baginya, dia kekal di dalamnya. Itu adalah penghinaan yg besar”. (At Taubah 63).

Bukankah Mahathir telah terang-terangan menentang Allah swt? Bukankah dia telah jelas menghina Rasulullah saw? Wahai pembantu-pembantu Mahathir sekelian, sedarlah bahawa kamu sedang bersekongkol dengan seorang yg tidak perlu disempurnakan jenazahnya tatkala dia mampus kelak kerana jelas sudah sifat kemunafikannya, baik dari memecahbelahkan orang-orang mukmin sehinggalah mendirikan masjid demi memudharatkan orang mukmin. Apa lagi yg kamu harapkan dari seorang munafik yg sudah hampir benar rohnya melayang menghadap Allah swt sementara jasadnya pula disirami kencing rakyat marhaen?

-marhain muda- 
18 Ramadan 1422/4 Disember 2001

Hits: