Gandingan Keganasan Israel dan Kedurjanaan AS Cetuskan Peristiwa 11 September
(How Israel Terrorism and American Treason Caused 9-11)

Oleh David Duke – National President. (EURO) November 21, 2001.

Bahagian Ketiga

Keganasan Berpanjangan 52 Tahun Terhadap Bangsa Palestin
(52 Years of Ongoing Terror Against Palestinians)
 
Sejak 1948, rakyat Palestin telah dihantui keganasan Israel yang berpanjangan. Ratusan rumah kediaman musnah dan ghaib dari catatan permukaan peta. Puluhan ribu kediaman dibom, disondol jentolak, dan diledakkan dinamit ketika zaman kedamaian! Puluhan ribu manusia terkorban dalam bilangan yang lebih besar lagi didapati buta, cedera, rempang-rempung dan cacat anggota sepanjang hayatnya. Ratusan ribu sudah terpenjara dan ataupun diseksa.
 
Dalam menangani tentangan orang Palestin terhadap penaklukan Israel, pihak Isael tidak pernah merasa segan dan silu menyerang kem pelarian yang menempatkan kaum wanita dan kanak-kanak untuk memusnahkan mereka. Kereta kebal Israel, helikopter dan jet pejuang digunakan untuk menggugurkan bom ataupun melepaskan tembakan peluru berpandu ka arah pusat perkampungan orang Palestin dan kem pelarian yang dipenuhi warga wanita dan kanak-kanak. Semua senjata itu bukannya dapat membezakan antara seorang pejuang dengan seorang anak kecil berusia lapan tahun. Kalau senjata semacam itu boleh membunuh seorang kanak-kanak, sudah pasti ia dapat membunuh musuh-musuh negara.
 
Rakyat Palestin yang disyaki menentang usaha Israel menakluki Tebing Barat dan Gaza, telah diancam dan rumah kediaman mereka dan ahli keluarga menjadi sasaran meriam Israel, peluru berpandu ataupun bom. Selepas yang disyaki itu dibunuh ataupun dipenjarakan, rumah kediamannya disondol oleh jentolak ataupun diledakkan dengan menggunakan dinamit. Ribuan rumah kediaman telah dimusnahkan dengan cara jijik ini.
 
Israel juga telah membunuhh ratusan pemimpin Palestin secara pembunuhan asasin ataupun serangan keganasan. Serangan ini selalunya mencederakan dan membunuh orang lain yang tidak berdosa. Ramai yang dibunuh oleh pembunuh upahan (asassin) tidak pun pernah terlibat dengan keganasan ataupun apa bentuk jenayah: kebanyakan mereka adalah karyawan, penyajak, penulis, ataupun ketua agama yang telah mencetuskan perkatan yang bersemangat untuk meransang semangat bangsa mereka mencari kebebasan. Perdana Meneri Israel sebelum Ariel Sharon ialah Ehud Barak. Pada 1972, ketika Lebanonn dan Israel berdamai, dia telah memimpin satu skuad komando berani mati memasukki Beirut. Di sana dia telah melakukan pembunuhan peribadi terhadap Kamal Edwan dan keluarganya. Mereka menyerang di tengah malam menggunakan senjata yang disenyapkan bunyi ledakannya,dan melepaskan tembakan yang kejam membunuh keluarga Edwan yang sedang tidur lena di katil mereka. Sebagai berwaspada, dia juga telah membunuh anak perempuan pasangan itu yang sdeang tidur nyenyak di bilik sebelah. Ketika Ehud Bark tiba di Amerika sebagai seorang perdana menteri Israel, dia menerima sambutan gemilang daripada media massa yang dikuasai oleh Yahudi. Itulah dia pembunuh kejam yang menghapuskan sebuah keluarga tetapi telah diberi sambutan seolah-olah dia adalah seorang wira. 
 
Sifat ‘double standards’ begitu tidak berakhir di situ. Ketika serogan pegawai kabinet Israel, Rechavam Zeevi, dibunuh oleh assasin Palestin pada Oktober 2001, Sharon dan beberapa orang pegawai Amerika mengutuknya sebagai ‘keganasan’. Seandainya pembunuhan Rechavam Zeevi itu stu pembunuhan, apakah yang patut kita sebuh segala kerja pembunuhan Israel yang menghancurkan ratusan para pemimpin Palestin, ahli falsafah, ketua agama dan para karyawan? Kenapakah para wartawan dan media Israel menyebut betapa Zeevia adalahseorang pengganas, yang bertaraf ‘ Yahudi supermasis’ yang menuduh orang Palestin yang menetap secara haram di Isarael sebagai ‘kutu’ dan ‘sejenis barah di kalangan kita’: (14), Zeevi adalah seorang pengganas sebenarnya kerana mencadangakan penyingkiran paksa terhadap orang Palestin yang menduduki kawaan yang dijajah oleh Israel dan membunuh sesiapa yang berani menentang penaklukan Israel itu. Malahan dia pernah bersuara lantang secara terbuka agar Yassir Arafat dibunuh oleh orang upahan sahaja. Namun, akhbar yang sama yang menyiarkan kematian oleh pembunuh upahan itu sebagai “ganas”, tidak pula mengecam Zeevi yang pro-pembunuhan asassin itu sebagai seorang pengganas, ataupun sebagai ‘Supermasis Yahudi’. Pembunuhan Zeevi itu adalah kesan dari penbunuhan kejam Israel tehadap seorang pemimpin Palestin yang dialkukan seminggu sebelum itu.
 
Pada 1991, ketika kabinet Israel sedang bersidang, Zeevi pernah menuduh Presiden Bush yang ketika itu mahu melancarkan rundingan damai, dikecamnya ‘sebagai musuh Israel’, dan menyebut betapa “Amerika sedang merancang ‘Holokos Kedua’ (15) denan sekutu yagn berperangai seperti ini, sedangkan Amerika tidak pun perlu bermusuhan dengan sesiapa. Kuasa yahudi di dunia ini di kalangan media dunia membolehkan rmai orang makilum akan keganasan pembunuhan kejam Israel. Malahan sebelum berlakunya serangan di New York pada September 11, BBC telah membrikan arahan kepada para wartawan untuk melaporkian kisah pembunuhan puak israel itu sebagai “pembunuhan yang dirancang.” Dan bukannya menyebut perkara sepatutnya yang sebenarnya adalah pembunuhan asassin (16). Namun demikian, BBC yang mempunyai anggota kerja yang ramai warga Yahudi. menganggap pembunuhan Zeeevi itu sebagai satu pembunuhan assasin. Dan bukannya pembunuhan yang dirancang”. Masyarakat awam sudah mangli dengan propaganda dan makklumat songsang Israel untuk beberapa tahun lagi. Adalah tidak menghairankan apabila ridak ramai rakyat Britain dan apalagi Amerika Syarikat yang sedar rekod keganasan Israel. Inilah sebabnya saya tidak boleh menuduh kebanyakan orang Amerika yang kurang arif terhadap keganasan Israel.
 
Kedahsyatan penyiksaan Israel
 
Penyiksaan yang dialkukan oleh seserang terhadap rimub musuhnya seharusnya ditakrif sebagai satu bentuk keganasan. Apatahlagi kalau puluh ratusan orang Palestin yang telah dizalimi dalam penjara Israel. Satu kumpulan hak asasi manusia Israel memperakukan dalam satu laporan yang setebal 60 muka surat mengatakan bahawa 85 persen tahanan Palesin telah mengalamai penderaan ketika dalam tahanan (17). Sebahagian besar penyiksaan yang mereka lalui adalah jenis yang dahsyat dan hebat-hebat yang dapat mencetuskan igauan daam tidur seseorang yang pernah melaluinya. Pneyiksaan Isfrael ini ermasuk apa sahaja daripda mencekik manga dengan air kencing dan tahi yang dimasukkan dalam beg yang digantung di bahagian atas kepala mangsa untuk membiarkan air yang kotor itu menitis di atas kepala.; ada pula yang menggunakan pencucuh lerik untuk menyepuh haiwan ternakan untuk dirodokan di lubang jubur ataupun alat kemaluan wanita sebagai satu jenis penderaan merogol dengan peralatan.. isfrael memang tidak mudah mengakui identiti sesiapa yang ditahannya, dan kalaulah mereka betindak mahu membunuh ataupun menyiksa seorang Palestin sehingga mati ketika masih dalam penjara, mayatnya akan menghilang dengan mudah, ataupun mereka akan mendakwa bahawa si mati adalah mangsa berperang dengan polis sebelum mereka dapat ditangkap. Ribuan ramainya Arab Palestin dan Lebanon mati ketika dalam tahanan Israel.
 
Ada satu artikel tulisan Joel Greenburg dalam New York Times yang sememangnya pro-Israel, yang menyebut betapa Israel menzalimi antara 500 - 600 Arab Palestin setiap bulan L18) Angka ini memang terlalu rendah kerana diterbitkan oleh akhbar yang dikuasai oleh pro-Israel, bererti bahawa setiap tahun sekurang-kurangnya 6,000 orang Palestin diseksa oleh Israel. Penyiksaan orang Palestin telah berjalan sejak 1948 (53 tahun lamanya). Walaupun seseorang menggunakan hanya separuh angka ini yang disebut oleh Mr. Greenburg sebagai yang menanggung penyiksaan itu setiap tahun – sekurang-kurangnya 150,000 manusia telah disiksa dengan kejam oleh Israel sejak tertubuhnya negara Yahudi itu.
 
Pada 1999, tekanan masalah seranta awam disebabkan penyiksaan yang berleluasa di penjara Israel, Mahkamah Agung negara itu telah sengaja mengeluarkan satu peraturan menyebut bahawa penyiksaan adalah perbuatan yang diharamkan. Namun, beberapa kumpulan hak asasi manusia Israel dan Palestin telah menunjukkan bukti betapa peratauran itu hanya satu muslhat untuk menyejukkan hubungan seranta. Mereak mengemukakan bukti betapa penyksaan masih berjalan seperti biasa.(19)
 
Mengambil tindak-tanduk Israel, para wartawan Yahudi sudah pun mula mencadangkan agar sistem penyiksaan dan mendera itu diamalkan pula di Amerika. Ada satu isu dalam Newsweek yang berjudul “Sampai masanya memikirkan kish penyksaan, ini adalah dunia baru, dan ketahanan mungkin memerlukan teknik lama yang telah ditetepikan.” (20). Malahan seorang pejuang hak kebebasan manusia Yahudi, Alan Dershowitz, kini turut mencadangkannya.(21).
 
Victor Ostrovsky, seorang bekas agen perisik Mossad Israel,telah menulis dua buah buku mengenai keganasan Israel terhadap musuh mereka. Dalam sebuah buku itu dia meneritakan nasib orang Palestin yang menyeberang garisan sempadan secara haram mencari pekerjaan di Israel. Ramai orang Palestin ini yang beribu ramainya tidak diketahui lagi di mana mereka setelah ditangkap oleh askar Israel.Ramai di antar mereka yang diletakkkan dalam pust peneyelidikan ABC untuk menjadi bahan penyelidikan penggunaan kimia, nuklear dan biologi dalam perangsaraf Israel.
 
....”ABC adalah singkatan nama kepada ‘atomic, bacteriological, and chemical’ . Di situlah pakar epidemiologi membuat kajian dan membuat rekaan pelbagai peralatan perang...seandainya mjeletus peperanan peralatan ini akan diperlukan sebagai kelengkapan perang. Tidak boleh tersilap dalam kajian itu. Di sinilah gunanya kemunculan para pejuang Palestin itu. Mereka menjadi bahan penyelidikan laksana ‘guinea pigs’ (arnab penyelidikan?) membantu para pakar sains menentukan kajian mereka menapati hasrat penggunaan dan membantu kajian itu dalam segala aspek keberkesanannya (22).

Bersambung ke Bahagian 4.

Terjemahan oleh SPAR - 06.12.01

Hits: