Gandingan Keganasan Israel dan Kedurjanaan AS Cetuskan Peristiwa 11 September
(How Israel Terrorism and American Treason Caused 9-11)

Bahagian Keenam
Oleh David Duke – National President. (EURO) November 21, 2001.

ISRAEL: Pengintip Rahsia Amerika Untuk Menjualnya Kepada Musuh Ketat Kita.
(Israel: A nation that spies and sells our secrets to our worst enemies)
 
Pada 1980-an, Israel telah mengambil seorang yahudi Amerika, Jonathan Pollard, untuk mengintip Amerika Syarikat. Apabila dia tertangkap, pada mulanya pegawai Israel membuat dakwaan bahawa beliau adalah agen risikan mereka yang sudah ‘liar’. Tetapi lambat-laun, mereka mengaku bahawa Pollard telah bertugas untuk mereka sejak awal lagi. Selain perisik Yahudi, Ethel dan Julius Rosenberg yang mendedahkan rahsia pembikinan bom atom kepada Soviet Union, tidak ada pengintip risikan lain yang lebih berbahaya sehingga mencetuskan bencana besar selain seorang pengintip Israel yang bernama Jonatahan Pollard.
 
Cara Israel menggunakan maklumat yang disauk oleh Pollard bukan sahaja memusnahkan operasi perisikan kita di Timur Tengah, ia telah menghancurkan keseluruhan jentera risikan Amerika di Soviet Union dan Blok Timur (Komunis). Ramai perisik Amerika yang paling setia dan paling unggul di wilayah negara komunis telah tertangkap dan dihapuskan setelah Israel menjual dan bertukar-beli maklumat yang dicuri oleh Pollard kepada Soviet (29). Seperti yang dijelaskan oleh artikel tulisan Eric Magolis, di bawah nanti, “sahabat yang paling akrab dan sekutu“ kita Israel tidakpun membenarkan Amerika Syarikat mendapatkan maklumat agen Mossad yang menangani Pollard untuk menentukan tahap bencana yang mengena Amerika Syarikat dan segala bahaya yang dihadapi oleh perisik Amerika di seberang laut. 
 
Beberapa maklumat sensitif yang disauk oleh Pollard tentu telah dijual ataupun ditukar-ganti oleh Israel kepada Soviet Union. 
 
Beberapa agen CIA yang utama di Blok Timur didakwa telah dihapuskan disebabkan kerja-kerja pengintipan Pollard. Pihak KGB tentu telah dapat memahami kod maklumat AS yang paling tinggi rahsianya – sama ada secara terus daripada Israel, ataupun pengintip Israel yang lain. Dengan ringkasnya, Penderhakaan Pollard menyebabkan salah satu bencana keselamatan perisikan yang paling dahsyat dalam sejarah moden Amerika Syarikat. 
  
Demikianlah, bagaimana Israel yang disuap wang bantuan yang berbilion dollar nilainya, telah mengintip dan mengancam keselamatan Amerika Syarikat. Sebagai bukti kedurjanan mereka, Israel telah berurus-dagang maklumat rahsia kita yang mereka curi dan menjualnya kepada musuh ketat Amerika Syarikat. Walaupun jabatan hubungan seranta Israel telah memohon maaf kepada Amerika Syarikat, ia masih meneruskan kerja-kerja perisikan dan intipan di negara ini. Pada 1997, The Los Angeles Times melaporkan nama seorang Yahudi Amerika bernama David A.Tenenbaum yang telah “mengaku mendedahkan rahsia kepada Israel” (30). Mengikut Los Angeles Times: “Seorang juruterra sivil yang bertugas di pusat pemerintah di pinggir Detroit telah membuat pengakuan betapa beliau telah menyalurkan maklumat ketenteraan yang berstatus rahsia kepada pegawai perisikan Israel sejak 10 tahun yang lalu.” 
 
Walaupun Israel telah menunjukkan kebajingannya mengintip kita dan membawa musibah kepada operasi risikan Amerika, Presiden Clinton telah memiliih seorang yahudi Zionis memegang jawatan Pengerusi Majlis Keselamatan Negara (Amerika) di Rumah Putih. Perlantikan itu menggembirakan akhbar harian Israel ‘Maariv’ yang menggambarkan Berger sebagai seorang yahudi yang ‘mesra’ bererti beliau memberikan taat setia kepada Israel, dulu (31). Pemilihan Berger memegang jawatan itu ekoran kedurjanaan Pollard adalah satu tindakan yang tidak masuk akal. (mungkin atas desakan Monica Lewinsky.Tunggu!!!!! – penerjemah)
 
Hakikat bahwa Israel mampu berbuat segala kerja bajingan itu terhadap Amerika Syarikat tanpa diguris oleh serangan media ataupun mengalami sekatan bekalan bantuan daripada Amerika, menunjukkan betapa hebatnya kuasa dan pengaruh mereka yang mencengkam kita dan penderhakaan para petugas serta pegawai tinggi Amerika di peringkat yang teratas dalam pentadbiran negara. Adalah tidak menghairankan apabila Ariel Sharon besedia dengan kenyataan bangsatnya kepada Simon Peres ketika Peres mencadangkan kemungkinan Israel terpinggir oleh Amerika seandainya Sharon tidak menarik semula pencerobohan askar Israel di wilayah Palestin. Saharon meletup dengan angkuhnya:

Setiap kali kita berbuat sesuatu anda memberitahu Amerika akan berbuat ini dan itu..... Saya mahu memberitahu sesuatu yang jelas kepada kamu:
 
Jangan risaukan tekanan Amerika terhadap Israel. Kita rakyat Israel menguasai Amerika, dan Amerika memang sedar hakikat ini.” – Ariel Sharon,3Oktober, 2001 (32)
 
Bukan sahaja Jonatahan Pollard yang telah melakukan penderhakaan terhadap Amerika Syarikat. Keseluruhan mereka yang bertugas dengan kerajaan Amerika yang terus menyalurkan sokongan kewangan dan bantuan ketenteraan kepada sebuah negara luar yang mengintip kita dan mencetuskan bencana besar operasi perisikan kita (hingga menyebabkan kematian ramai pegawai risikan kita) sebenarnya derhaka terhadap Amerika Syarikat. Untuk berindak balas kepada gelagat kedurjanaan terhadap Amerika Syarikat, sebuah kerajaan yang betul-betul berunsur patriotik sudah pasti menghentikan (sekurang-kurangnya) sebarang sokongan kepada Israel. Tindakan menyokong sebuah negara asing setelah terbukti kedurjanaannya terhadap Amerika sikap membelot yang bertaraf satu pengkhianatan. 
  
Serangan Terhadap Pusat Dagangan Dunia
 
Sememangnya amat jelas catatan sejarah negara kita. Israel adalah sebuah negara bangsat yang paling ganas dan buas di atas bumi ini. Isreal dan segala kepimpinan ganas mereka seperti Begin, Shamir dan Sharon telah merencanakan selama setengah abad ini proses penghapusan etnik yang paling kejam, pengeboman, tembakan, penderaan dan pembunuhan terhadap bangsa Palestin.
 
Israel telahpun berdosa besar dengan segala kerja bajingan membelot dan mengganas terhadap Amerika Syarikat seperti yang saya sebutkan dalam kisah ‘Lavon Affair’, Skandal Intipan Pollard, dan serangan ke atas USS Liberty. 
  
Apakah Peranan Israel Dalam Serangan PDD (WTC)?
 
The Washington Times telah menerbitkan satu kisah pada 10 Sepember 2001, mengenai satu kajian setebal 68 muka surat yang diusahakan oleh ‘US Military School for Advanced Military Studies (SAMS). Kajian itu yang dikeluarkan oleh sekolah tentera elit itu, memberikan penjelasan terperinci kemungkinan wujudnya satu pasukan gempur tentera AS di Timur Tengah. Di sini ialah sebahagian maklumat kajian itu mengenai Israeli Mossad.
 
“Liar dan buas. Pintar dan Ganas.. Mempunyai keupayaan menyerang sasaran angkatan tentera AS dan membuatnya seolah-olah semua itu adalah kerja puak Palestin ataupun Arab.”
 
Anehnya dalam masa 24 jam selepas tersiarnya terbitan itu, Pusat Dagangan Dunia dan Pentagon telah diserang: ‘Apakah kemungkinan pasukan “Mossad yang pintar dan ganas” seperti digambarkan oleh pegawai angkatan tentera AS telah memainkan peranan rahsia dalam serangan itu? 
 
Pasukan Mossad memang merupakan satu pertubuhan pengganas yang paling dahsyat di seluruh dunia ini. Ia juga merupakan salah satu pertubuhan perisikan yang paling canggih di dunia. Tidak ada negara lain yang mempunyai pertubuhan sehebat itu ataupun pengaruh jaringan sehebat itu di Timur Tengah. Mossad berbangga kerana dapat menyusup masuk dalam setiap pertubuhan militan Palestin dan Arab di mana saja di dunia ini. Dengan demikian, adalah tidak menghairankan apabila Mossad mampu menyusup masuk menganggotai salah satu pertubuhan Arab yang paling besar, berbahaya dan ganas di dunia ini: itulah dia kumpulan Al-Qaida yang diketuai oleh Osama bin Laden.
 
Lagipun, Pasukan FBI dan CIA telah menyatakan dengan jelasnya betapa serangan ke atas WTC dan Pentagon adalah satu hasil operasi risikan yang menggembleng satu rangkaian antarabangsa dengan anggota petugas sekurang-kurangnya seramai seratus orang. Apakah agen Mossad dalam pertubuhan al-Qaeda, termasuk keseluruhan jaringan Mossad di seluruh dunia yang termasuk ribuan tukang maklum dan talibarut, tidak tahu sedikitpun kisah satu serangan Arab yang sungguh berani dan hebat dalam sejarah tamadun dunia?
 
Sememengnya terlalu sukar untuk membuktikan peranan sebenar satu pertubuhan risikan asing yang amat berrahsia pergerakannya. Tetapi, sudah semakin banyak bahan bukti yang membusut dan menunjukkan betapa Israel sudah lama mengetahui serangan 11 September itu, akan menyerang Amerika. Seandainya mereka benar-benar mempunyai pengetahuan awalan akan berlakunya serangan itu, dan mengambil sikap membatu tanpa memberikan maklumat itu kepada Amerika Syarikat, kerana mereka menjangkakan bahawa kematian ramai rakyat Amerika dalam peristiwa ngeri itu akan memberi faedah besar dalam rencana besar mereka – nampak sangat betapa merka tidakpun teragak-agak melancarkan rencana keganasan itu melalui tukang kacau proksi mereka. Kita akan kaji dan siasat bagaimana Mossad memang sudah mempujnyai maklumat akan berlakunya serangan WTC pada 11 September dulu. 
 
Bersambung ke Bahagian 7

Terjemahan oleh SPAR - 07.12.01

Hits: