KISAH SI NORIAN MAI

Selepas pendedahan Norian Mai keldai hampir2 ditempeleng oleh bosnya (mahadey haprak) hampir 2 bulan dulu beberapa hari lalu Norian Mai keldai sudah berani muncul lama sikit di kaca tv kerana mungkin menyangka orang ramai sudah lupa peristiwa yang dia hampir2 ditempeleng dan ditempelak dengan kata2 keldai pada dirinya oleh bosnya sendiri.

Kini Norian Mai keldai betul-betul dah jadi sebijik macam keldai sampaikan jiran sebelah nyebelah pun sudah tidak bertegur sapa lagi dengannya.

Menurut salah seorang jiran yang agak jauh dari rumahnya berkata semenjak beliau diboikot oleh penduduk setempat sembahyang Jumaat pun ditinggalkannya ini berikutan dia sering bersantai di depan rumahnya apabila tiba waktu sembahyang jumaat apabila dilihat oleh jiran2 yang lalu lalang didepan rumahnya.

Apa yang saya bimbangkan gelaran KELDAI akan terus melekat walaupun dia sudah dikuburkan nanti selagi dia tidak mengubah nasib dirinya sendiri.Apa yang paling memilukan hati ialah anak2 norian mai keldai turut malu disekolah apabila rakan2 turut menggelar sebagai keturunan keldai.

Norian Mai seharusnya bangkit dan membuang status keldai ini jauh-jauh kalau tidak nanti takut2 keseluruhan keturunannya dicop keturunan keldai sehingga hari kiamat nanti.