BERANIKAH SESIAPA BERTANYA KENAPA?

EURO  Sambungan  (Bahagian 3)

Amerika Terbabit  Dengan Jenayah Israel

Orang Arab sedar  betapa setiap bom yang membunuh orang mereka datang  daripada Amerika. Setiap butir peluru, setiap kereta  kebal, setiap  jet  pejuang, telah dibikin ataupun dibayar oleh   dollar Amerika.. Berbilion dollar Amerika telah menyokong dan membolehkan negara Yahudi  mengganas  terhadap orang Arab lebih satu  abad, lamanya.

Walaupun Israel  telah  menakluki Lebanon dan  membunuh  ribuan  orang awam, Amerika tidak pernah mengugut   mengbom  Tel Aviv (seperti  yang dilakukannya  dengan kejam terhadap Iraq) kalaupun Israel  enggan  mematuhi   arahan dan keputusan resolusi PBB. Satu perbandingan   tindakan Amerika   terhadap penaklukan Iraq  ke atas Kuwait berbanding penaklukan Israel  terhadap  Lebanon  memang  menunjukkan faktor  yang  amat jelas.

Dasar  luar Amerika  yang  berat  sebelah  itu  boleh  ditera  mengikut pelbagai cara yang  dikenakan  terhadap  Iraq  berbanding  terhadap  Israel.

. Iraq  menakluki  Kuwait. Israel  menakluki  Lebanon.

. Sekitar 3000  rakyat Kuwait  mati  di tahap awal  peperangan  dengan    Iraq. 40,000  rakyat  Lebanon  sejak waktu  serangan sehingga  sepanjang    Penjajahan Israel

.  Iraq mungkir   resolusi  PBB  untuk  berundur  daripada  Kuwait. Israel    mungkiri  resolusi  PBB  untuk   berundur  daripada  Lebanon selama  18    tahun.

.  Iraq melanggar  konvensyen  sejagat  mengenai kimia, senjata biologi dan    nuklear. Tetapi, Israel merupakan  penyangak  yang  lebih besar lagi    kerana  mempunyai simpanan  terbesar  senjata  kimia, biologi dan     nuklear di seluruh dunia.

. Iraq  telah menghentikan    pemeriksaan  PBB. Israel  telah menolak   selama  ini pemeriksaan  PBB.

. Kerana  mengingkari resolusi  itu, kita  serang  Iraq. Sebaliknya, sebagai   tindakan   kepada  kedegilan Israel, Amerika terus  mengirimkan  bantuan   berbilion dollar.

Selama  ini, dasar luar  Amerika  adalah  merupakan  dasar   Israel, Belum pernah sekali pun Israel  diugut  untuk disekat  bantuan Amerika  walaupun  ribuan  orang Lebanon mati  disebabkan  tindakan ganas  mereka. Pada satu ketika dulu Iraq adalah  sahabat baik  Amerika  dam kita mampu  berniaga  dengan  mereka dan membeli minyak Iraq. Malahan, Amerika  menyokong Saddam Hussein  dalam  peperangan  Iraq menentang  Iran. Iraq tidak pernah berbuat apa-apa  menyakiti  Amerika, tetapi  ia  tersilap menjadi musuh Israel. Inilah yang membuat  Yahudi dan segala  birokrasi  yang  dikuasai oleh Yahudi bertindak. Media massa yang  dikuasai oleh  Yahudi  telah  bingkas  mencemuh  bekas sahabat karib kita  dulu, Saddam Hussein, menjadi  musuh ketat  Amerika.

Kita telah menggugurkan lebih banyak bom menghujani Iraq, dalam satu minggu, berbanding jumlah bom yang  kita gunakan   sepanjang  Perang Dunia  Kedua. Kita telah membunuh ratusan ribu orang  Iraq termasuk  golongan  kanak-kanak yang tidak berdosa. Kemudian kita kenakan pula sekatan ekonomi dan embargo terhadap Iraq  sehinggakan PBB  yang anti-Iraq itu sanggup  mengaku betapa sekatan itu telah  membunuh  sekurang-kurang 1,200,000 (1.2 juta) kanak-kanak dan ratusan ribu  warga  tua  Iraq. Kita mahukan rakyat Amerika  yang tidak pernah  faham  kenapa munculnya keganasan    menyedari  fakta  yang mengejutkan ini. Satu juta, dua ratus ribu kanak-kanak  telah mati  hasil tindakan kita terhadap Iraq.

Beberapa rakyat  Amerika yang  membaca tulisan saya in tidak akan mempercayainya, kerana mereka enggan percaya  betapa Amerika  telah  menyebabkan kematian  ratusan ribu kanak-kanak dengan sengaja.  Di sini ialah transkrip  wawancara Setiausaha Negara Amerika  yang berbangsa  Yahudi dengan  Leslie Stahl dari CBS (Colombia Broadcasting Services – penterjemah) pada Mei 11, 1996:

Leslie Stahl telah menyentuh   sekatan ekonomi  AS  terhadap  Iraq:  “Kita telah difahamkan bahawa  setengah juta  kanak-kanak  telah  mati. Ini bererti, lebih ramai kanak-kanak yang terkorban berbanding  mereka  yang mati di Hiroshima (ketika bom atom digugurkan- penterjemah). Dan – sebagaimana yang puan  sendiri maklum- apakah berbaloi kerja-kerja  itu? “

Madeline Albright:   “Saya fikir ini adalah satu pilihan  yang amat  sukar. Saya fikir kerja itu  berbaloi juga.”

Namun, masih ada  rakyat  Amerika kehairanan   kenapa  orang membenci kita..

Kumpulan ‘The  Jewish Lobby’  (pelobi Yahudi)  dan media  yang dikuasai  oleh Yahudi memang  pintar  menentukan  agar rakyat  Amerika TIDAK memahami  alasan sebenar kita memerangi Iraq  dan isu sebenar yang  menghantui rakyat Palestine. Mereka menyekat  sedaya mungkin agar  rakyat  Amerika terus  bebal  memikirkan kenapakah berjuta  rakyat Arab membenci kita  dan  kenapakah bilangan  ini  terus  meningkat.

Mereka tidak mahu kita  memahami  sebab sebenar   Amerika dibenci  begitu  teruk sekali – kerana  inilah kerja  ketua  Yahudi  yang  mengawal dasar  luar  Amerika yang bertanggungjawab dengan  kemaraan  kebencian  terhadap Amerika. Bayangkanlah betapa dahsyatnya kemarahan  manusia  yang tertindas  dan  rasa kehampaan mereka itu sehingga sanggup bertindak merelakan nyawa  mereka  untuk  menuntut  bela.

Tuan besar Zionis sedar  cara Amerika menyokong dasar  jenayah Israel  telah mencambah kebencian  orang terhadap Amerika. Tentu mereka juga  sedar kerja-kerja mengbom dan mengisytiharkan perang  terhadap negara  yang  bertujuan semata-mata  untuk kepentingan Israel  telah melahirkan segerombolan musuh   yang  beriltizam dan  nekad memerangi Amerika, dan inilah musuh  yang dahagakan  darah  Amerika  untuk  membalas dendam.

Sebenarnya, Amerika  tidak  pun mendapat sebarang faedah membunuh  orang  bagi pihak Israel; tetapi semua itu terlaksana  bagi kepentingan  Yahudi yang  dianggap paling utama.  Hakikatnya  mereka sedar  betapa serangan ganas  dan bodoh  yang baru melanda New York dan Washington  hanya  meningkat  perjuangan Zionis  untuk meluapkan kemarahan orang Amerika  terhadap  musuh  Israel. Dengan cara ini Amerika menjadi semakin rapuh dan mudah diputar-belitkan  oleh Israel.

Cuba fikirkan siapa  sebenarnya yang  untung  daripada  semua  keganasan ini. Adakah orang Palestine  meraih sebarang keuntungan?  Tindakan ganas ini telah menghancurkan segala usaha  Palestine untuk menyelerakan  pendapat  dunia.  Inilah yang telah menutup pandangan  dunia sejagat sehingga buta  terhadap keganasan Israel.  Hanya Israel yang menang  dalam tragedi ini. Mereka kini diberikan isyarat ‘lampu hijau’ untuk berbuat sesuka hati terhadap Palestine. Mereka boleh membunuh musuh mereka sama ada  yang mengganas ataupun tidak.  Mereka akan mendapat  sebanyak wang yang mereka perlukan daripada  rakyat Amerika, dan tidak ada sesiapa yang memikirkan  kegiatan  ganas mereka, membunuh dan mengingkari  hak asasi  manusia  terhadap  rakyat  Palestine.

Hanya Zionis yang untung besar  pada  hari yang sungguh dahsyat  bertarikh 11 September, 2001. Alangkah ironisnya, walaupun  Zionis  yang mencetuskan keganasan yang dahsyat itu, Zionis juga yang  meraih keuntungan  daripadanya. Sebabnya ialah kerana media massa Amerika  adalah  dikawal sepenuhnya oleh puak  musibat ini (hasil kajian mereka mempelajarinya  daripada  Mahathir). Kerana itu rakyat  Amerika  pada  amnya tidak  mampu bertanya  soalan  yang  bernas kenapakah peristiwa ngeri iitu  boleh berlaku. Malangnya, tidak ramai manusia yang akan  mendengar  suara kecil seperti  rintihan saya yang berani mencabar pembohongan Zionis.

Inilah sebabnya  kita  bercelaru, kerana sebuah  kuasa  asing  sudah menjadi satu kumpulan pelobi yang sungguh  berkuasa  mempengaruhi  kerajaan Amerika dan menentukan hala tuju   media  massa  di Amerika.

Biarlah saya ulangi perkara itu sekali lagi.  Sebab utama  kita dihantui keganasan di Amerika  masa kini, adalah kerana  dasar  kerajaan Amerika  yang telah dikotak-katikkan sepenuhnya  oleh  kuasa asing.  Itulah dia  Israel  dan  segala  usahanya  untuk mewujudkan  Ketuanan Yahudi  seantero dunia.

Bendera Amerika berkibar di mana  sahaja di seluruh Amerika  sejurus  berlakunya serangan ngeri  terhadap  Pusat Dagang  Dunia dan Pentagon. Memang baik perkara itu kerana  kita mahukan  orang kita lebih  bersikap patriotik.  Kalaulah kita  lebih patriotik untuk kepentingan sebenar   Amerika  dan  bukannya  untuk Israel, kita tidak merana sekarang ini dihambat  keganasan.

Hakikatnya, apakah yang lebih patriotik  daripada mahukan orang kita sendiri memimpin kita,  berjuang untuk negara  tercinta  dan bukannya  kerana sebuah kuasa asing ataupun untuk  golongan  minoriti yang berkuasa.

Sememangnya, kita  harus  berkerja keras  memerangi keganasan yang  menyerang negara kita ini. Namun, kita mesti memahami kenapakah keganasan ini terjadi,  dan bagaimana  ia sudah  membiak. Ia sudah terjadi kerana  sudah lama sangat  wujudnya penderhakaan terhadap Amerika dan  rakyatnya.

Bersambung  bahagian 4(akhir)

Tamat.

Hits: