Beranikah Sesiapa Bertanya Kenapa?
(
Will Anyone Dare to Ask Why?)

Bahagian 4 (terakhir)

Bencana Menimpa Rakyat Amerika oleh Zionisme

Pelobi Yahudi dan kuasa media mereka membuatkan Amerika Syarikat mengeluarkan belanja sekitar 6 juta dollar setiap tahun dan bentuk bantuan luar dan kelengkapan perang. Hampir satu pertiga daripada keseluruhan peruntukan bantuan luar Amerika sejak setengah abad dulu dan bersamaan dengan jumlah peruntukan Amerika memerangi dadah.

Inilah yang telah meracuni hubungan kita dengan negara minyak di Timur Tengah yang kaya-raya. Sebagai bertindak kepada dasar kita itu, orang Arab telah bersatu dan melancarkan 'senjata minyak' mereka yang menyebabkan rakyat Amerika berbelanja sekurang-kurangnya sepuluh trilion dollar hanya kerana kenaikan harga minyak.

Ini juga yang membuatkan dunia Arab itu menjadi terpinggir, menyebabkan kepada kehancuran dan rampasan harta benda Amerika yang bernilai berbilion dollar di dunia Arab, rakyat Amerika yang diculik, dan bangkitnya perasaan kebencian yang membuak-buak terhadap rakyat Amerika.

Apakah cara Israel membalas balik sokongan yang kita berikan kepada mereka? Mereka telah merisik aktiviti kita (seperti yang terdapat dalam kes Jonathan Pollard), menjual rahsia negara kepada pembeli yang sanggup membayar harga tertinggi (seperti menjual rahsia bikinan nuklear kepada musuh ketat kita, China Komunis), dan mencuri uranium untuk pembikinan secara haram senjata nuklear mereka).

Mereka telah melakukan serangan ganas terhadap Amerika Syarikat seperti dalam Episod ‘Lavon Affair’, dan serangan terhadap USS Liberty. Dua tindakan ini tidak ada bezanya dengan tindakan memerangi Amerika Syarikat. Tindakan memberikan Amerika maklumat songsang sehingga menyebabkan Amerika tersilap langkah memerangi negara lain adalah juga sama caranya seolah-olah Israel yang telah berperang dengan Amerika Syarikat. Namun, dalam cara mereka bertindak dalam perihal terkutuk ini terhadap Amerika, para pemimpin kita yang telah dikelabui dan dikawal oleh Zionis tidak pernah mahu mengurangkan wang berbilion dollar dalam bentuk kewangan dan bantuan ketenteraan terhadap Israel. Kita memberi Israel sekitar 6 bilion dollar dalam bentuk bantuan setiap tahun, yang bersamaan lebih banyak lagi dari bantuan Amerika kepada semua negara di Sub-Sahara Afrika, Caribbean dan Amerika Selatan (dijumlahkan bersama).

Berapa pula jumlah kerugian kita kerana menjadi khadam Zionisme dalam tindakan jenayah mereka yang ganas itu? Itulah yang kita terima dalam bentuk jenayah keganasan yang sungguh ngeri pada September 11, 2001.

Agen-agen Israel di Amerika memang sungguh berpengaruh dalam bidang media dan peringkat pentadbiran kerajaan, sehinggakan mereka bertanggungjawab dalam keganasan terhadap Amerika Syarikat sama dahsyatnya seandainya mereka yang memandu pesawat yang menikam Pusat Dagangan Dunia dan Pentagon.

Kini, mereka sudah pun bersedia menggunakan segala tipu muslihat yang mencetuskan keganasan itu dulu untuk melancarkan satu pusingan keganasan terhadap musuh Israel. Anda boleh bayangkan betapa Zionis merancang sesuatu yang lebih dahsyat daripada hanya mahu mendera mereka yang melaksanakan peristiwa keganasan yang ngeri itu. Sekali lagi Amerika akan digunakan untuk menyerang sesiapa yang  ditentukan oleh Israel.

Satu tindakan yang sebarangan atau terburu-buru dari Amerika akan akhirnya mencetuskan kemarahan yang meluap terhadap Amerika juga. Ini akan mengundang lebih banyak tindakan ganas yang akan menghambat setiap rakyat Amerika. Putaran kebencian yang semakin ligat adalah idaman Zionis, kerana mereka mahukan kita memerangi musuh Yahudi, sambil kita menumpahkan darah untuk perjuangan mereka. Mereka akan Merupakan golongan yang meraih keuntungan daripada kepedihan Amerika yang berdarah. Sepatutnya Israel yang merana, tetapi kita yang ditimpa bencana.

Memerangi Keganasan dengan Keganasan

Media massa dan kerajaan Amerika telah diserang pelbagai jeritan mahukan kehancuran kepada musuh baru Amerika yang disangkakan. Dalam tinjauan pendapat terbaru (opinion polls CBS dan CNN) terdapat 65 hingga 70 peratus rakyat Amerika yang memperakukan pengisytiharan perang terhadap pengganas yang dituduh. Mereka menyokong tindakan Amerika (saya sebutkan soalan poll itu secara jelasnya) 'walaupun ia akan menyebabkan kematian beribu orang yang tidak berdosa'. Saya merasa tertekan melihatkan majoriti rakyat Amerika yang mempunyai pendirian yang sama terhadap kemanusiaan seperti yang dipunyai oleh pengganas yang mencetuskan peristiwa ngeri September 11.

Setakat ini, saya belum lagi mendengar sesiapa, tidak seorangpun tokoh agamawan yang terkenal melalui media, atau Presiden Amerika Syarikat, ataupun ketua gereja, ataupun sesiapa juga yang dianggap tokoh masyarakat yang berani bersuara mendedahkan sikap munafik yang penuh kepura-puraan ini.

Jadi, kita mahu memerangi keganasan. Apa jadinya nanti apabila Amerika mula menyerang dan melepaskan bom untuk menghunjam bumi negara luar dan secara sembarangan membunuh 'ratusan ribu manusia yang tidak berdosa'. Mampukan kita menghapuskan keganasan itu sebenarnya? Amerika telah bertindak begitu, satu ketika dulu. Cuba kita renung kembali kesan tindakan Amerika dulu.

Seperti yang telah dikisahkan, pada 1986, Israel telah memberikan maklumat songsang kepada Amerika terhdap Libya sehingga menjentik kita menghunjam bom menyiram bumi Libya. Kita mendera Libya dalam usaha 'memerangi keganasan' dan jenayah yang tidakpun dilakukan oleh Libya. Satu tahun selepas pengeboman itu, satu kumpulan puak radikal di Libya telah menuntut bela dan mengbom PanAm Flight 103 di ruang angkasa Lockerbie, Scotland, menyebabkan satu bencana udara yang ngeri membunuh 270 nyawa. Kita lakukan tindak balas dengan pesawat B-1; mereka lakukan balas dendam dengan pengebom relamati. (Baca Gideon’s Spies: kemusnahan di Lockerbie adalah kerja CIA dan Mossad dan tidak ada kena mengena dengan Libya - penterjemah).

Ini bukannya cara terbaik untuk melindungi diri kita daripada tindakan seperti itu. Pihak yang membenci kita memerlukan hanya seorang yang sanggup 'relamati' dan menyebabkan sebuah pesawat jatuh terhempas tanpa keperluan bersiap sedia dengan bahan letupan yang tidak dapat dikesan pada dirinya. Kita sedang hidup dalam satu dunia di mana agen biologi yang sungguh berbahaya dengan kesan kehancuran yang melibatkan massa boleh dicipta di mana-mana. Amerika harus ingat: lain kali, tindakan ganas boleh dilakukan oleh hanya seorang insan yang mampu memusnahkan ratusan ribu manusia. Keupayaan menggembleng kuasa tentera yang perkasa tidak lagi mampu melindungi setiap negara.

Adakah sesiapa yang masih tidak lupa tindakan Amerika 'memerangi keganasan'? Clinton telah menjanjikan untuk melancarkan 'memerangi keganasan' dengan mengbom Afghanistan dan memusnah satu kompleks farmasi di Sudan. Serangan ini telah dilancarkan dengan begitu terancang oleh Clinton ketika dia dihantui saat yang kritikal melibatkan skandal Monica Lewinsky. Mereka gaagal membunuh Osama bin Laden, cuma menambahkan semangat nekad golongan Taliban mahu menuntut bela terhadap Amerika kerana memusnahkan Afghanistan. Peristiwa September 11, mungkin merupakan kesan terus yang tercetus daripada 'peperangan terhadap keganasan'. Biar saya ulangi, kita kirimkan pengebom B-1 dan mereka balas dengan mengirim pengebom relamati. Kini, selagi kepala dingin tidak menonjol kita akan melancarkan satu lagi peperangan terhadap keganasan yang akan mengorbankan lebih banyak manusia yang tidak berdosa dan meligatkan lagi putaran keganasan.

Mengubat Luka dan Mengutamakan Amerika Dulu

Selagi tidak diubati luka yang masih terbuka dan dicari jalan lain untuk Amerika, setiap serangan baru peluru berpandu dan bom yang diledakkan, kita akan menerima serangannya balik mengenai kita juga. Setiap titisan darah yang kita tumpahkan di negara orang, akan berakhir dengan tumpahan darah kita di negara asing dan di laman sendiri. Amerika akan mereput di kancah ketidak-tentuan dan ketakutan.

Selepas peristiwa September 11, seorang ayah bernama John Mosey, yang kehilangan seorang anak perempuan dalam kemusnahan pesawat Pan Am di Lockerbie telah menulis sepucuk surat kepada Tony Blair, Perdana Menteri British. Dia menyatakan bahawa 270 nyawa yang terkorban dalam peristiwa ngeri 1988 di Lockerbie adalah kesan balas dendam kepada tindakan ganas Amerika yang menghenyak dunia Arab. Dia telah memberi ingatan: “Setiap rencana harus diteliti agar setiap pilihan akan menghasilkan kejayaan yang tidak menjejaskan nyawa orang yang tidak berdosa, yang memungkinkan balas dendam yang mencetuskan keganasan lagi.”

Kita perlukan fikiran waras untuk mematikan putaran ganas 

Marilah kita kirimkan doa untuk mangsa yang teraniaya termasuk keluarga mereka yang sedang merana. Marilah kita hambat pencetus tindakan ganas itu dengan segala kepintaran.

Tetapi, yang lebih penting lagi, marilah kita fahami kenapa musibah ini terjadi dan bagaimana caranya mengubati kebencian terhadap negara kita yang tercinta ini.

Ramai penderhaka dalam kerajaan kita yang memberikan sokongan kepada aktiviti jenayah para Zionis berbanding kesetiaan mereka kepada kepentingan negara. Mereka telah menabur benih kebencian yang kini mencetuskan kegiatan jenayah yang ganas. Selagi pengaruh mereka tidak dihapuskan, Amerika akan dihantui bermacam rupa keganasan lagi.

Apabila kita sudah memahami sebab-musababnya, barulah kita dapat bersatu menyetujui cara terbaik untuk mencegah tindakan ganas di masa depan.

Penyelesaian kepada masalah yang besar ini terlalu nyata dan terlalu mudah sekali.

Amerika seharusnya mengimbau kembali kata-kata terakhir yang diucapkan oleh Bapa Kemerdekaan kita yang mengingatkan agar kita 'elakkan muslihat pembabitan orang luar'. 

Akhirnya, mesti sentiasa utamakan Amerika dan Rakyat Amerika!

Tamat
Terjemahan oleh SPAR

Hits: