18 Hari Selepas Musnahnya WTC dan Pentagon
(The Destruction of WTC and the Pentagon)

Bahagian 3

Oleh: M.Amir Ali - Pengarah IIE (www.iiie.net)

Bahan Bukti Yang Diperakukan

1. Laporan David Stern: (sternintel@hotmail.com). Laporan ini bertarikh 13 September, 2001 menyebut satu memo perisikan ketenteraan AS yang mengaitkan penglibatan Perisikan Israel – Mossad, dalam kemusnahan WTC dan Pentagon. Memo yang baru berusia empat minggu itu 'memberi maklumat yang menunjukkan kepada ugutan adanya satu operasi berahsia Israel di bumi AS untuk memutarkan minda massa rakyat Amerika terhadap Arab Palestin dengan cara satu serangan keganasan yang menyerlah terhadap kepentingan AS'. Presiden Bush, ataupun Donald Rumsfeld ataupun John AShcroft tidakpun menidakkan, dengan jelasnya kewujudan memo tersebut. Selagi kerajaan AS enggan menafikan kewujudan memo itu dengan jelasnya, Laporan Stern akan dianggap sebagai sahih dan Israel akan terus kekal menjadi tertuduh utama di mata dunia Islam dan di kalangan manusia yang berkecuali.

2. 4000 orang Yahudi: Sudah ada satu laporan di Internet yang diulang oleh ABC Nightline pada 25 September, bahawa 4000 pekerja Yahudi di menara WTC tidak bekerja pada 11 September. Ini menimbulkan syak betapa Yahudi mengetahui sesuatu yang tidak diketahui lebih awal oleh orang lain. Pihak pentadbiran AS termasuk Jabatan Negara, berdiam diri dengan berita ini. Lainlah kalau AS menafikan desas-desus ini, secara bersungguh- sungguh, berita itu akan kekal begitu dan akan dianggap sebagai benar yang sudah tentu mempalitkan Israel kepada jenayah itu. Bagaimanakah mereka sanggup menyelamatkan 4,000 warga mereka daripada dihunjam bencana yang pasti sambil membiarkan 7,000 manusia yang lain pergi mati.

3. Senarai yang hidup dan mati: Masyarakat Yahudi menguasai institusi kewangan, dan peratusan jumlah mereka sebagai pekerja dan petugas dalam industri kewangan dan pasaran adalah tinggi. Saya menganggarkan paling kurangpun peratusan Yahudi ini ialah sekitar 25%, dalam institusi kewangan; bererti di kalangan 50,000 manusia yang berkerja di dua menara kembar itu paling kurang jumlah berdarah Yahudi ialah 12,000. Jumlah 7,000 daripada 50,000 manusia ialah bersamaan 14%. Secara ‘interpolation’ kematian warga Yahudi seharusnya sekitara 1,700 dan tentulah ini dianggap relevan kepada siasatan untuk mengetahui kalau-kalau kematian warga Yahudi itu menunjukkan angka yang lebih kecil lagi. Ini bukannya satu niat jahat terhadap kematian orang lain, tetapi kita mahukan satu siasatan untuk mencari kebenaran. Mengikut Presiden Bush HANYA 130 Yahudi yang mati dalam bencana di dua menara itu. Aha....!

Namun demikian kita harus ingat bukan semua Yahudi adalah Zionis dan kerana itu bukan-Zionis tidak menerima balasungkawa daripada kerajaan Israel.

4. Gelagat Lima orang Yahudi: Ada laporan menyebut bagaimana lima orang Yahudi telah membuat kerja-kerja merakamkan peristiwa kemusnahan dua menara kembar itu secara terperinci sambil merokok dan bergembira merakamkan segala peristiwa. Apakah mereka sudah mengetahui lebih awal lagi akan kemungkinan bencana itu akan berlaku? Tidak ada sebarang jawapan daripada kerajaan AS kepada soalan ini. Ini merupakan soalan yang relevan untuk siasatan (harap-harap Augustine Paul tidak terlibat - penterjemah) Kenapakah para penyiasat diam membisu dengan soalan itu?

5. Pembatalan lawatan Ariel Sharon: Pembunuh kejam Shabra dan Shatila, yang kini menjadi Perdana Menteri Israel telah dijadualkan berlepas untuk mengunjungi AS dan menghadiri satu majlis terbuka di New York pada 11 September. Tetapi lawatan itu telah dibatalkan oleh Shabak, agensi perisikan Israel. Apakah Shabak sudah mengetahui lebih awal kejadian yang akan berlaku dan enggan memberitahu kerajaan AS? Ataupun apakah Shabak yang menjadi perancang utama dalam merancang dan melaksanakan serangan ngeri itu?

6. Juruterbang Ganas yang Masih Hidup: Mengikut laporan AS terdapat sembilan belas pengganas Arab dalam empat pesawat yang terhempas pada September 11 dan antara mereka terdapat sekurang-kurangnya tujuh orang yang dicam sebagai warga Saudi. Tetapi, ada satu laporan Putera Naif, Menteri Dalam Negeri Arab Saudi, mengumumkan kesemua tujuh orang masih lagi hidup dan segar-bugar di negaranya. 

Terdapat lagi kesangsian mengenai yang lain, kalau-kalau Israel telah menggunakan nama orang yang masih hidup ataupun sudah mati untuk dikaitkan kepada pengganas yang melaksanakan kerja gila itu. Salah satu nama yang disebut itu diketahui sudah mati setahun yang dulu. Jelas, Israel telah memalsukan dokumen Arab yang bekerja sebagai juruterbang dan jurutera dengan tujuan mentohmah orang Islam itu untuk mencapai sasaran mereka agar dunia menyebelahi mereka untuk memusuhi orang Islam yang hidup di negara Barat. 

Pada September 27, Nightline ABC, telah menunjukkan seorang insan yang dikaburkan wajahnya (faceles Max) yang disebut pernah menerima latihan di markas latihan Osama Laden dan yang dapat mengenal salah seorang insan yang wajahnya disenaraikan antara 19 pengganas September 11 itu. Si ‘Max’ ini telah memberikan nama orang lain yang jauh berbeza dengan nama yang ada dalam senarai FBI. Ini menunjukkan kisah yang diceritakan oleh si Max itu ialah satu dongeng sahaja. Tetapi begitulah teknik FBI kalau mahu memerangkap sesiapa yang mahu dikenakannya.

Satu ketika dulu Imam Sheikh Omar Abdur Rahman telah ditohmah dengan menggunakan kaedah ‘Max’ yang sebenarnya bernama Imad Salim. Musibat ini ialah seorang tukang masak Mesir, yang telah sanggup membohong kerana diupah satu juta dollar, dan sanggup menjalani satu program penempatan semula anjuran FBI, selepas itu. Kita boleh jangkakan ramai lagi tukang sanggup yang akan muncul mengaku dan mereka cerita dongeng yang dirancang oelh FBI ataupun CIA (mungkin juga dengan bantuan orang Bukit Aman, siapa tahu – penterjemah) agar keputusan yang menyenangi tipu muslihat politik Amerika dapat dikemukakan untuk memudahkan keputusan mahkamah.

7. Gegaran Pasaran Saham: Mengikut ABC News dan Chicago Tribune, pada minggu sebelum terjadinya petaka dari angkasa, saham (kaunter) United Airlines, American Airlines, dan beberapa syarikat lain (38 syarikat semuanya – penterjemah) yang giat berdagang di menara kembar itu telah bergiat cergas kerana ada orang yang memacu kenaikannya. Ini merupakan satu aktiviti dalaman yang paling dahsyat dan masih disiasat. Jelas ada seseorang yang menyedari akan kemunculan petaka dari angksa itu; pasaran saham memang dikuasai oleh puak Zionis, orang Islam memang tidak ada di sana. Kerajaan AS dan agensi yang berkenaan mempunyai tanggungjawab melaporkan kepada rakyat Amerika dan dunia dan menjelaskan putarbelit yang menggegarkan dunia pasaran saham.

8. Yahudi bergembira: Ketika ledakan berlaku daripada angkasa, ada laporan terdapatnya sekurang-kurangnya seorang Yahudi yang bersuka sakan apabila mendengar berita itu. Kenapakah mereka begitu gembira sedangkan tidak ada apa yang mereka dapat daripada kematian hampir 7,000 manusia yang tidak berdosa serta kemusnahan harta benda.

9. Adakah rakyat Palestin di mana-mana? Media yang pro-israel, seperti CNN, telah menayangkan semula klip vedeo rakaman 1991, menunjukkan sekumpulan rakyat Palestin menyambut peristiwa September 11. Kenapkah berita itu diulang-tayang secara begitu seandainya Israel tidak ada kepentingan dalam ledakan kedua- dua menara itu dan meratapi mangsa yang mati? Ini menunjukkan Israel sudah bersedia mentohmah Arab seluruh dunia untuk dunia menyumpah mereka dan begitulah salah satu sebab kenapa Yahudi suka sangat melaksanakan rampasan pesawat dan meledakkannya untuk mentohmah masyarakat Islam dan Arab.

10. Adanya talibarut di Rumah Putih: Ada satu laporan bagaimana Air Force One (pesawat yang khas untuk Presiden Amerika) menerima ugutan ketika sedang terbang membawa Presiden Bush. Terdapat dua misteri yang tidak diselesaikan: 

a) Bagaimanakah pengganas tahu nombor teleforn Air Force One dan cara melepasi kawalan elektroniknya?
b) Bahasa yang digunakan ialah menepati Kod Rumah Putih. Bagiamankah pengganas mengetahui kod itu? Satu rumusan yang munasabah mungkin kerana adanya talibarut khas di Rumah Putih.Tidak ada sesiapa yang bercakap hal ini melainkan secara kiasan sahaja. Tidak ada warga Islam yang berkhidmat di Rumah Putih, selain kaum Zionis yang sudah beranak-pinak di sana.

11. Manifes Penerbangan: Sebahagian senarai manifes penerbangan telah diterbitkan di Eropah dan mudah dilihat di internet di mana tidak adapun nama orang Arab. Dari manakah pentadbiran Bush mendapatkan nama 19 orang Arab? Bagaimanakah boleh diketahui semua mereka itu pernah menjalani latihan juruterbang di sekolah swasta? Ini jelas, semua nama itu disogokkan oleh kumpulan yang merancang kerja keganasan itu, supaya orang Arab dikenali sebagai penjenayahnya, sebelum kerajaan mendapat maklumat dan bukti lain untuk membabitkan orang lain, yang melibatkan Shabak, Mossad ataupun agensi perisikan lain di Israel.

Bersambung ke Bahagian 4.
Terjemahan oleh SPAR

Hits: