Artikel Dalam Umno-Reform Yang Memberikan Ketakutan Kepada Umno

Nama-Anda: Said Zakaria
Ahli_Parti:
Cawangan: Kuala Selangor
Bahagian: Pasangan
Negeri: Selangor
Jawatan_Parti: -
Umur: 37
E_MAIL: saidzakaria@hotmail.com
Soalan: Assalamualaikum,

Saya orang kampung bekas Menteri Besar Selangor, Dato' Abu Hassan Omar. Sebenarnya dari dulu lagi saya tak faham apa sebenarnya perjuangan UMNO. Yang saya nampak bila pilihanraya baru sebok nak membodek orang kampung.

Cuba tengok Kg. Bkt Belimbing ni, dari dulu sampai sekarang (w/pun orang kpgnya jadi menteri besor)tak berubah. Mentaliti orangnya sama saja. Membodek. Saya tidak nampak kesungguhan orang UMNO nak membantu orang Melayu (kalau pun tak membantu Islam). Saya nampak memang ia parti yang membosankan. Politik orang UMNO dulu tak sama dengan orang sekarang. Orang dulu lebih genuine. Sekarang cubalah tanya..tepuk dada tanya iman. Lebih-lebih lagi sekarang bila pihak BA semakin kuat, pemimpin UMNO bertindak macam orang hilang arah
dan kebudak-budakan. Memalukan. Saya berharap pemimpin-pemimpin UMNO esepcially yang mengaku Islam tu...renunglah kembali dasar perjuangan anda!!!


FORM_NAME: formmail.html
MAIL_TO: editor1@umno-reform.com

Nama-Anda: shah
Ahli_Parti: tiada lagi
Cawangan: tiada lagi
Bahagian: tiada lagi
Negeri: w.p
Jawatan_Parti: tiada lagi
Umur: 40

E_MAIL: sallez!@yahoo.com

Soalan: Hari ini baru saya tahu yang Umno punyai laman webnya sendiri. Ingin saya kongsikan bersama dengan anda semua bahawa peristiwa ini benar-benar menyentuh saya dan keluarga saya. kisahnya pada satu hari saya pergi keKL dan berbelanja bila tiba saya hendak balik..Saya mengajak isteri saya dan anak-anak saya menaiki LRT menuju kestation Ampang. Apabila sampai kami teruskan perjalanan menaiki teksi ke Tmn Bukit Teratai semasa didalam perjalanan driver teksi tersebut (melayu) menegur saya dari mana hendak kemana..macam biasa saya pun melayanlah pakcik yang anggapan saya
berumur lebih kurang 55 ke 60 tahun itu.

Sedang rancak berbual secara tiba-tiba pakcik tersebut membrekkan teksinya mengelak satu motor yang tidak berlampu..pakcik tersebut menyumpah dan marah kerana pasal motor tersebut nyaris teksi dia tidak melanggar kenderaan lain..pakcik tu mula bising pasal jalan raya boleh dikatakan diseluruh taman-taman perumahan di Ampang berlubang..dan berkata inilah kerajaan rasuah...dulu pakcik sokong umno ..sekarang ini unmo cuba memikat kita orang melayu "ERTINYA..MAKSUD PAKCIK TERSEBUT...UMNO DULU SOMBONG KINI CUBA BERBUAT BAIK..TETAPI KINI SUDAH TERLAMBAT"
ini kisah benar yang saya alami..maaf kesian orang umno selalu menagih simpati melalui media cetak dan electronik.

Wassallam.