RAHSIA LAWATAN LEE KUAN YEW

Bismillahirrahmanirraahim

Assalamu’alaikum warahmatullahi wabaraktuh

Salam Reformasi, Salam Sejahtera Saudara Saudari sekelian

Sorayanii mendapat artikel ini dari sumber yang boleh dipercayai kebenaran nya…..

Maklumat Penting Lawatan Lee Kuan Yew

Lee Kuan Yew bertemu Dr. Mahathir pada Ogos 2000. Setelah beberapa tahun menyepi diri. Lee Kuan Yew mahu Dr. Mahathir mengambil tindakan keras terhadap Gerakan Islam khasnya PAS. Pencapaian PAS dalam Pilihan Raya 1999 membimbangkan dan menggerunkan Singapura.

Lee Kuan Yew datang lagi pada Ogos 2001. Dr. Mahathir telah melaporkan kepada Lee Kuan Yew bahawa dia telah pun bertindak keras terhadap PAS. Sungguh pun begitu walau pun Lee Kuan Yew mengucapkan tahniah kepada Dr. Mahathir dalam isu KMM tetapi kurang senang dengan kenyataan Dr. Mahathir bahawa Malaysia adalah negara Islam. Dr. Mahathir berjanji tidak akan mengulangi kenyataan itu lagi.

Ustaz Fadzil pada mulanya menganggap kenyataan Dr. Mahathir bahawa Malaysia sebagai negara Islam sebagai kenyataan yang tidak bermakna kerana adalah jelas Malaysia tidak mempunyai ciri-ciri negara Islam telah memberi respon. Ustaz Fadzil telah meminta Dr. Mahathir membuat pengisytiharan di Parlimen bahawa Malaysia sebuah negara Islam. Jika sekiranya Dr. Mahathir berani menyatakan di Parlimen sudah tentu kenyataannya akan mengundang kemarahan Singapura dan akan dicabar oleh PAS dan UMNO tidak berupaya mempertahankan kenyataan Dr. Mahathir kerana tidak bersandarkan kepada syariah. Bagi melepaskan Dr. Mahathir yang begitu tersepit pemimpin UMNO khasnya Abdullah Badawi dan Rais Yatim telah mengeluarkan kenyataan berhelah bahawa UMNO tidak perlu berbuat demikian. 

Lee Kuan Yew memberitahu jika sekiranya kenyataan ini tidak diulangi lagi barulah Singapura bersedia untuk berbincang menyelesaikan masalah yang dihadapi oleh Malaysia dan Singapura. Apakah masalah itu?

Masalah Bekalan Air ke Singapura.

Rakyat Malaysia diberitahu bahawa Singapura memerlukan air dari Malaysia. Sebenarnya Singapura boleh dengan mudah mendapat bekalan air dari Pulau Batam di Indonesia. Jika sekiranya Singapura mengambil bekalan air dari Pulau Batam sudah tentu Malaysia kehilangan sumber pendapatan.

 

Pelabuhan Pasir Gudang.

Walau pun Pasir Gudang terletak di Johor tetapi setiap kapal yang keluar masuk perlu mendapatkan kebenaran dari Changi Airport. Jadinya pergerakan kapal di Pelabuhan Pasir Gudang ditentukan oleh Singapura.

 

Penggunaan Ruang Udara untuk Singapore Air Force.

Buat masa ini jet pejuang Singapura menggunakan ruang udara Malaysia tanpa kebenaran. Ini memberi peluang kepada Singapura Air  Force membiasakan diri dengan terrain dan target di Malaysia. Malaysia sudah tentu tidak akan bertindak seperti yang pernah diambil oleh China kepada kapal Tentera Amerika dulu. Lee Kuan Yew memberitahu Dr. Mahathir bahawa Singapura boleh menimbang untuk membayar sewa ruang angkasa jika Dr. Mahathir terus menekan PAS.

Pulau Batu Putih.

Pulau kecil ini sebenarnya milik Malaysia. Singapura telah mendirikan pengkalan radar di pulau tersebut tanpa dicabar oleh Malaysia walau sedikit pun. Kedudukan pengkalan radar ini membuatkan semua pergerakan tentera Malaysia dapat diketahui kesemuanya oleh Singapura. Pengkalan ini juga dapat memintas semua hubungan komunikasi. Perkara ini membuatkan semua rahsia dan pergerakan tentera dapat diketahui Singapura dengan mudah.

Bagi menyelesaikan masalah di atas Lee Kuan Yew memberitahu Dr. Mahathir supaya hancurkan gerakan Islam di Malaysia.

Renungan:-

Singapura sebenarnya adalah sebuah negara Israel, Jews of the East.

Kedudukannya sama seperti Israel yang di kelilingi oleh umat Islam. Oleh yang demikian Kementerian Pertahanan Singapura dipenuhi oleh penasihat-penasihat Israel. Pemandu Melayu pun  tidak dibenar membawa penasihat-penasihat Israel ini. Ingat kembali kisah sebuah kapal terbang Israel yang dirampas dan dibawa ke Uganda (Etebe) tidak berapa lama dulu. Kapal terbang ini dirampas semula oleh tentera Israel. Tentera Israel telah terbang ke Uganda dari Tel Aviv dengan melintasi semua negara Arab tanpa disedari oleh semua negara Arab.

Siapakah perancang operasi ini?

Nota:

1.      Lee memberi jaminan akan menolong UMNO terus berkuasa.

2.      Gerakan Islam adalah ancaman kepada Singapura.

3.      Penasihat-penasihat Israel yang berpengalaman dalam menghadapi kebangkitan Islam akan terus berkhidmat di Jabatan Perdana Menteri, Kementerian Dalam Negeri Dan Kementerian Luar.

Wallahuallam

Yang menyampai

 

Sorayanii

Indera Kayangan Kingdom of Ben Kassim

19 Sep 2001

 

BA 2004!!! Jangan Lupa, September Bulan Mengganas……

Nota webmaster: Apa yang disentuh oleh penulis adalah maklumat yang selari dengan tragedi baru-baru ini. Inilah rahsia sebenar mengapa Lee Kuan Yew datang ke Malaysia berkali-kali dan semakin kerap benar nampaknya kini. Seperkara yang harus kita ingat memanglah Singapura merupakan pengkalan Yahudi di Asia Tenggara dan kedudukannya di selatan negara ini bisa mengundang padah yang cepat. Terkorbannya seramai 6,532 manusia dalam kebakaran sebuah kilang saringan minyak di republik itu dua minggu lalu adalah satu padah kepada Singapura akibat kegiatannya itu. Kita belum pasti apakah ia ada kaitannya dengan satu pertubuhan Jihad antarabangsa yang mempunyai rangkaiannya di seluruh dunia. Yang pasti 'jihad' adalah anjuran Allah, anjuran agama Islam yang maha suci perlu dilaksanakan bersesuaian dengan tempat dan masa, tidak dilakukan secara keganasan dan sembrono. Jihad adalah perkataan mulia dan merupakan satu ibadah, bukan keganasan militan sebagaimana tafsiran kerajaan BN dan PDRM. Berbalik kepada isu LKY ini, perkembangan jihad di Malaysia memang satu ancaman kepada puak sekular dan anti Islam. Memang ramai umat Islam di negara ini yang sedar akan keperluan berjihad namun satu perkara harus diingat bahawa jihad bukan sekadar mengangkat senjata membunuh jiwa. Jihad sudah dimulakan apabila kaki membawa diri kita hadir dalam satu majlis agama atau memulakan pena menulis sesuatu bagi membakar semangat di jiwa. Jihad di Malaysia dalam peringkat sederhana dan sudah ramai melaksanakannya dengan cara bijaksana. Harta dan wang ringgit sudah dikorbankan dalam proses jihad yang mulia. Ingin di hati membanteras kezaliman dan ketidakadilan, sudah cukup memulakan satu niat berjihad seorang manusia. Apa lagi yang ditunggu wahai rakyat Malaysia, berjihadlah mengikut kemampuan diri. Berjihadlah menyahut seruan Ilahi biar memulakannya dengan RM1 untuk diisi dalam tabung ceramah atau dana pilihan raya. Mulakan jihad dengan niat yang betul iaiitu demi Allah dan Rasul untuk menegakkan kalimah Allah  dan untuk melihat tertegaknya Islam di bumi Malaysia tercinta. Takbir!! ~webmaster

Hits: