Penahanan Pelajar Malaysia Di Yaman!! Kerajaan Malaysia dalangnya ???

Kita dikejutkan dengan berita kali kedua bahawa pelajar kita yang belajar diYaman ditahan pihak oleh pihak berkuasa sana!! setelah kes yang dahulunya dianggap selesai tetiba satu legi kes Pelajar Malaysia di Yaman ditahan!! persoalannya disini apakah Kerajaan Malaysia menjadi dalang kepada semua ini???? memang ada asasnya!!

 
 Kerajaan MALAYSIA PENGHASUT!!!
 
    Untuk sebagai contohnya..pada kes pertama pelajar yang ditahan oleh pihak berkuasa YAMAN diberi layanan baik ..siap diberi tilam bantal seolah olah seperti mana mereka duduk di Asrama.. keadaan seperti itu kelihatan seolah olah pihak berkuasa Yaman terpaksa menangkap mereka atas sebab arahan kerajaan Malaysia!! Apakah Kerajaan Malaysia memberi arahan ?? ataupun Polis Malaysia secara bersama bersubahat  dengan Kerajaan Malaysia menakut nakutkan kerajaan Yaman yang pelajar malaysia adalah Militan seperti mana Kerajaan UMNO dan Polis menggelar Pelajat IPT yang tidak sekepala dengan kerajaan UMNo sebagai Militan!!
 
   kalau anda duduk ditempat kerajaan Yaman anda juga mesti merasa takut dengan kenyataan bahawa pelajar kita adalah militan!! apakah ini juga salah satu usaha kerajaan UMNO menghapuskan gerakan pelajar Islam!! jangan terkejut kalau perkara begini dibuat oleh kerajaan malaysia kerana mereka juga menjadi dalang kepada penangkapan jemaah haji yang tidak mengikut rombongan tabung HajI!! Polis dan kerajaan Malaysia adalah penghasut!! kalau ikutkan jemaah lain tak pernah ada masalah dengan rombongan haji kecuali Malaysia!! penduduk Indonessia yang beratus juta jumlahnya orang Islam tidak pernah pula menghadapi masalah mengenai Jemaah Haji mereka!! serupa juga dengan Thailand!! sebenarnya mereka ini menghasut kerajaan arab saudi kerana nak memperkayakan tabung Haji dan duit keuntungan itu akan diagih agihkan kepada kroni mereka.. sekarang terlihat jelas apabila duit umat  islam ditabung haji dilaburkan ketempat tempat yang merugikan!! inilah kerja orang Umno menggunakan duit orang Islam untuk perut perut mereka!!
          begitu juga masalahnya dengan pelajar pelajar kita dia negara Yaman.. tidak ada pula masalah Kerajaan Yaman dengan pelajar pelajar dari negara negara lain... sebagai contoh orang indonesia!! sepatutnya orang indonesialah yang harus ditangkap kerana pejuang pejuang Islam disana lebih Ekstrem dari pelajar di malaysia!! kenapa ini tidak berlaku.. kerananya kerajaan mereka bukan penghasut!!!
 
APA TUJUAN KERAJAAN UMNO!!
 
  Untuk menakut nakutkan pelajar pelajar Malaysia untuk belajar di timur Tengah!! sekali gus mengurangkan Orang menuntut dalam jurusan agama islam seperti kursus Hafiz Quraan,Usuludin dan Syariah!! jadi jumlah pelajar untuk belajar di negara timur tengah akan berkurangan kerana takutkan insiden penangkapan berulang !! ataupun Kerajaan Malaysia kononya nanti.. ada sebab menghalang pelajar Malaysia untuk belajar disana!! kalau nak tahu inilah perangai Jahat UMNO yang kononnya memperjuangkan ISLAM!!sebenarnya mereka lah penentang gerakan Islam nombor satu di Malaysia!!
 
fikir fikirkanlah..
 
reformis Muda

Hits: